سردرگمی مشاوران املاک بین سامانه کاتب و خودنویس
به گزارش کار در محل، نایب رییس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران اشاره کرد: با وجود این که مشاوران املاک هنوز بستر و سواد لازم جهت استفاده از سامانه خود نویس را ذیل مجموعه وزارت راه آموزش ندیده اند، در امتداد تخصصی شدن و ساماندهی و کاهش مشکلات حقوقی مردم، سامانه کاتب به وجود آمده است که بیشتر موجب خسارت مردم و سردرگمی مشاوران املاک شده است که در کدام سامانه به ارائه خدمات بپردازند!
به گزارش کار در محل به نقل از ایسنا، خودنویس و کاتب دو سامانه اینترنتی در عرصه مسکن هستند که از دل قوانین بالادستی همچون قانون الزام ثبت اسناد رسمی و قانون جهت تولید مسکن به وجود آمده اند اما به سبب مشابهت، تعارضاتی را ایجاد کرده است. دو مقام مسئول با حضور در برنامه تلویزیونی به بررسی این مساله پرداختند.
ابوالفضل نوروزی مدیر کل دفتر سرمایه گذاری و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اعلان اینکه پلت فرم های حوزه مسکن بیشتر می شود، اظهار داشت: حتما پلت فرم های دیگری در عرصه مسکن برای رفاه مردم افزوده می شود؛ چونکه معتقدم افزایش پلت فرم های حوزه مسکن موجب ایجاد رقابت می شود. مهم این است که تمامی این سکوها به سامانه ثبت الکترونیکی املاک متصل است.
مدیر کل دفتر سرمایه گذاری و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اضافه کرد: همانگونه که در بحث کارت به کارت بانکی از پلت فرم های مختلف استفاده می نماییم، درباره ی معاملات املاک نیز برمبنای تبصره ۲ ماده ۳ الزام به ثبت، سکوهای مختلف خصوصی و دولتی و می توانند در عرصه به مشارکت بپردازند.
وی درباره ی تفاوت سامانه ها اظهار داشت: هر هفته شنبه ها جلسه شورای راهبری اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول انجام می شود. طبق قانون، تمام قراردادهای اجاره ای که بالاتر از ۲ سال اعتبار دارند، باید به صورت رسمی ثبت شوند، همین طور قراردادهای اجاره کمتر از دو سال را می توانند در سامانه خودنویس ثبت کنند.
افشاگری درباره ی افزایش قیمت مسکن
نوروزی در قسمتی از این میزگرد تلویزیونی بیان کرد: تازه ترین گزارش بانک مرکزی از معاملات بازار مسکن در مردادماه نشان میدهد که قیمت مسکن در مردادماه ۱۴۰۳ نسبت به آذرماه ۱۴۰۲، با رشد ۴۷ درصدی همراه بوده است.
واقعیت ها را نمی توانیم بگوییم!
داود بیگی نژاد نایب رییس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران نیز در پاسخ به سوال مجری، صحبت های رییس اتحادیه بر اساس این که اجاره بها در تهران بین ۱۵ تا ۳۰ درصد افزایش داشته را رد کرد و اظهار داشت: با آنکه آمارهای بانک مرکزی به عنوان مرجع دقیق و رسمی کشور شمرده می شود اما حالا آمارها در بازار متفاوت می باشد. وظیفه اصلی رییس اتحادیه حفظ ثبات و آرامش بازار مسکن است؛ اما اگر آمار بانک مرکزی «نقطه به نقطه ها» را در نظر بگیریم آمارها یک مقدار متفاوت است، چونکه امکان دارد خسارتی به مردم وارد شود. اساسا مناطقی در تهران رشد شایان توجهی داشته اند که در آمارها ذکر نشده اما مردم به خوبی شاهد و ناظر هستند که این آمارها نسبت به سال قبل چند درصد تغییر داشته است!
مسکن از خودنویس به کاتب رسید!
به گزارش روابط عمومی برنامه تلویزیونی تهران ۲۰ نایب رییس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران در بخش دیگری از صحبت های خود درباره ی سامانه های الکترونیکی حوزه مسکن اظهار داشت: قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول به صراحت مشخص کرده که اسناد بصورت الکترونیک ثبت گردد. بر این اساس سازمان ثبت مکلف شد سامانه ای به وجود آورده که بنگاه ها و مشاوران املاک به آن مرتبط شوند و قراردادهای خودرا در آن ثبت کنند.
وی با اشاره به سامانه خودنویس که توسط وزارت راه و شهرسازی به راه افتاده است، اشاره کرد: با وجود این که مشاوران املاک هنوز بستر و سواد لازم جهت استفاده از سامانه خود نویس را ذیل مجموعه وزارت راه آموزش ندیده اند، در امتداد تخصصی شدن و ساماندهی و کاهش مشکلات حقوقی مردم، سامانه کاتب به وجود آمده است که بیشتر موجب خسارت مردم و سردرگمی مشاوران املاک شده است که در کدام سامانه به ارائه خدمات بپردازند!
/
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب