مردم ماه ایران، ۳۰

از خدمات دارویی تا مشاوره درمانی به بیماران ام اس

از خدمات دارویی تا مشاوره درمانی به بیماران ام اس به گزارش کار در محل، این نخستین انجمنی بود که به شکل شعبه ای شروع به کار کرد و جزو قدیمی های انجمن ام اس در ایران به حساب می آید.



خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ فاطمه یاراحمدی مدرک لیسانس بهداشت عمومی از دانشگاه چمران دارد و بازنشسته شبکه بهداشت و مؤسس انجمن خیریه بیماران خاص و «ام اس» بروجرد است. این انجمن سابقه ای بیست و هفت ساله دارد و خانم یاراحمدی زمانی که کارمند شبکه بهداشت بود آنرا راه اندازی نمود.
این نخستین انجمنی بود که بصورت شعبه ای شروع به کار کرد و جزو قدیمی های انجمن ام اس در ایران شمرده می شود. در آغاز کار کل بیماران دچار ام اس در شهر حدود بیست نفر بودند و حالا آمار آنها به بالای پانصد نفر رسیده است. متأسفانه روند ابتلاء به این بیماری به شدت درحال افزایش است و مشکلات این بیماران نیز به تدریج بیشتر می شود.
ام اس یک بیماری ناشناخته است و عامل اصلی آن معلوم نیست. البته عواملی مانند ژنتیک، محیط، استرس های فراوان ناشی از زندگی ماشینی، آلودگی هوا و مواد غذایی، عوامل اجتماعی و وراثتی می تواند در ایجاد این بیماری دخیل باشد. درمانی که این مؤسسه انجام می دهد یک درمان نگهدارنده است. بیماران دچار ام اس نیاز به بستری ندارند و تنها در هفته اول نیاز به کورتون تراپی دارند که بواسطه آن یک هفته بستری می شوند و پس از آن برای دریافت دارو مراجعه می کنند.
آن ها اگر در طول سال گرفتار حمله های ناشی از این بیماری شدند حدود دو تا سه روز در بیمارستان بستری می شوند و روند کورتون تراپی و درمان دارویی آنها پیگیری می شود. برای بیماران خاص مانند تالاسمی که مبتلایان اغلب کودک و زیر ۳۰ سال هستند نیز روش دیگری وجود دارد.
این افراد در ابتدا زمانی که در شهر به اورژانس مراجعه می کردند مشکلات زیادی داشتند. بطورمثال با بیماران تصادفی و خودکشی کرده هم سقف می شدند. خانم احمدی بعد از سال ها تلاش توانست شرایطی را فراهم آورد که این افراد در یک بخش جداگانه بستری شوند حالا به لطف خدا زمانی که این بیماران به بیمارستان مراجعه می کنند امور مربوط به آنها در بخش جداگانه ای به انجام می رسد.
بخش دیالیز هم حتما باید جدا از بخش های دیگر باشد.
آن ها این بخش را جدا کرده اند ولی سایر بیماران هرگاه گرفتار مشکل شدند به پزشکان یا بیمارستان ها مراجعه می کنند. خانم اوحدی خودش مسؤول درمان بود و مشکلات بیماران را مشاهده کرده است. باتوجه به موقعیت اجتماعی که داشت توانست از مردم و خیرین برای بیماران کمک بگیرد به این علت این انجمن را تشکیل داد. او از فرمانداری مجوز فعالیت گرفت و گزارش کارهای شان را به آنها اعلام کرد، چون در یک شهر کوچک همه همدیگر را می شناسند اعتماد جامع وجود دارد و افرادی که کمک می کنند نیز از دوستان و آشنایان هستند.
به خیرین و افراد ناآشنا که برای نخستین بار به مرکز ما مراجعه می کنند رسید هم می دهند. تا بدانند کمک های دریافتی از آنها ثبت و ضبط می شود. دفتری هم دارند که همه کارهای شان را در آن ثبت می کنند که بطورمثال در این تاریخ به فلان فرد با این مشخصات این مبلغ مالی کمک شد یا این دارو پرداخت گردید.
درب انجمن همیشه به روی نیازمندان باز است و هر فردی که بخواهد می تواند به دفتر مراجعه و از نزدیک شاهد کارهای باشد. خدمات به بیماران شامل حمایت های دارویی معیشتی و مشاوره درمانی می شود.
تمامی کارهای خانم یاراحمدی و سایر اعضاء انجمن طی این سال ها در راه خدا و رایگان بوده و حتی مکانی که در اختیار دارند هم بطورکامل رایگان است و هیچ حقوق و دستمزدی دریافت نمی کنند.


منبع:

1403/06/04
13:35:55
0.0 / 5
221
تگهای خبر: بازنشسته , حقوق , خدمات , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
کار در محل

كار در محل

کار در محل سفارش دهنده

kardarmahal.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار در محل محفوظ است