آگهی عضو شورای شهر تهران به تخریب باغ ۲۹هزار متری اراج
كار در محل: عضو كمیسیون ماده ۷قانون حفظ و گسترش باغات نسبت به نابودی احتمالی باغ ۲۹هزار متری اراج آگهی داد.
به گزارش كار در محل به نقل از مهر، زهرا صدراعظم نوری، رئیس كمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران طی تذكری درباره تخریب باغ اراج در منطقه یك تهران اظهار داشت: حفظ و صیانت از باغات و فضای سبز شهر تهران بعنوان یكی از رویكردهای اساسی شورای اسلامی شهر تهران در دوره پنجم می باشد. از همین رو شورای اسلامی شهر تهران در اسفند سال ۱۳۹۶ توقف صدور پروانه و ساخت و ساز در باغات را به تصویب رسانید و همواره به دنبال تسری این نگاه به سطوح مختلف تصمیم گیری و اجرایی بوده است.
وی افزود: باوجود وجود این رویكرد صریح در شورای شهر تهران، گاهی شاهد رویه های گذشته در سطح مناطق می باشیم. بعنوان نمونه یكی از لكه های بزرگ باغ شمال شرق تهران موسوم به باغ اراج می باشد.
نوری با اشاره به اینكه باغ اراج با مساحت ۲۹ هزار متر مربع در محله اراج وجود داشته كه پهنه آن G۱۱۱ بوستان عمومی می باشد، افزود: در سال ۱۳۹۴این باغ ابتدا توسط سوءاستفاده گران خشك گردیده و در یك حادثه مشكوك، آتش سوزی گسترده ای در این باغ رخ داده است. این آتش سوزی كه بیشتر از هزار اصله درخت این باغ را از بین برده است به قدری گسترده بود كه منطقه شمالی تهران را تحت الشعاع قرار داد و طبق برآورد اولیه ۸۰ درصد باغ سوزانده شده است.
عضو كمیسیون ماد۷ قانون حفظ و گسترش شهرداری تهران افزود: به سبب این آتش سوزی دادستان انقلاب تهران و شورای حفظ حقوق بیت المال بعنوان مدعی العموم به این پرونده ورود كرده و كمیسیون ماده هفت قانون حفظ و گسترش فضای سبز ضمن اعمال ماده ۴ قانون (تعقیب قضایی مالكین) تبصره یك ماده ششم (تصرف ملك از راه دادگاه) و ۸۵ میلیارد تومان خسارت و جهت احیای باغ، غرس ۵ هزار اصله درخت را برای این ملك رأی صادر نمود.
نوری اشاره كرد: با وجود اینكه پرونده به سبب مالكیت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و بهره برداری اوقاف در دادگاه ویژه روحانیت مفتوح بوده، اما پیگیری موثری توسط شهرداری وقت منطقه صورت نگرفته است. حتی شهرداری منطقه طرح تغییر كاربری این باغ از بوستان عمومی به برج را تهیه و امسال به كمیسیون ماده ۵ ارسال می نماید.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینكه كمیسیون ماده ۵ باز با عنایت به عدم تدوین ضوابط ساخت و ساز در باغات در جلسه ۵۷۹ مرداد ماه سال جاری، رأی به عدم موافقت با طرح پیشنهادی را صادر می نماید، افزود: اما با وجود عدم امكان صدور پروانه برای باغات، شهرداری منطقه در مهر ماه مجوز دیوار كشی برای این باغ صادر و در آبان ماه باز مجوز گودبرداری ۳۰ درصد را صادر می نماید.
نوری با طرح چند سوال به شهرداری تهران و سایر نهاد های ذی ربط جهت تذكر داد و اظهار داشت: چرا تا كنون دادگاه عمومی و انقلاب تهران و شورای حفظ حقوق بیت المال وضعیت این ملك و املاك مشابه را مشخص ننموده است؟ اداره كل حقوقی شهرداری تهران تابحال چه اقداماتی انجام داده است؟
وی افزود: توافقات صورت گرفته به صورت مبهم و غیر شفاف مالكین و شهرداری، سبب از بین رفتن پیگیری استیفای حقوق شهر گردیده و هیچ گونه برخوردی با متخلفین صورت نپذیرفته است.
نوری اشاره كرد: شهرداری تهران جهت حصول نتیجه اعمال تبصره یك در یك پارسال چه اقدام موثری انجام داده است؟ چرا با وجود مفتوح بودن پرونده این ملك در دادستانی تهران، منطقه مربوطه طرح توجیهی صدور پروانه به كمیسیون ماده ۵ ارسال نموده و پیگیر ساخت و ساز در این باغ و تغییر كاربری آن است؟
عضو شورای شهر تهران افزود: شهرداری منطقه به چه استنادی و چرا بدون صدور پروانه مجوز گودبرداری ۳۰ درصد سطح اشغال را صادر نموده است؟ بازرسی شهرداری تهران چرا تابحال درباب این ملك گزارشی ارائه ننموده و از این اقدامات جلوگیری ننموده است؟
وی افزود: چرا در دوره جدید مدیریت شهری طرح های تغییر كاربری پهنه های فضای سبز به كمیسیون ماده ۵ ارسال گردیده و با وجود كمبود فضای سبز شهر تهران همچنان میل به بارگذاری و تخریب فضای سبز در كمیسیون ماده ۵ وجود دارد؟
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب