در گفت وگو با كار در محل؛
آخرین وضعیت پیشرفت ابرپروژه عمرانی استان مرکزی تشریح شد
کار در محل: مرکزی مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای مرکزی، آخرین وضعیت طرح ملی انتقال آب سهم ساوه از سدکوچری، به عنوان ابرپروژه عمرانی این استان را تشریح نمود.
حسین اسدی در گفتگو با ایسنا، اظهار نمود: طرح آبرسانی به ساوه و برخی روستاهای مسیر از خط انتقال سدکوچری بعنوان ابرپروژه عمرانی استان مرکزی درحال اجراست.
وی ضمن اشاره به این که سد کوچری وظیفه تامین آب شهرهای خوانسار، گلپایگان، خمین، محلات، نیمور، دلیجان، ساوه و قم را عهده دار است، اضافه کرد: با عنایت به اختصاص هایی که در سنوات گذشته برای هر شهرستانی از سدکوچری درنظر گرفته شده است خطوط انتقالی برای این شهرها به اجرا درآمده و این نقاط از منابع آبی سدکوچری بهره مند می شوند اما متاسفانه ساوه بعنوان تنها شهری است که هنوز عملیات اجرائی آن به اتمام نرسیده که دلیل آن طولانی بودن خط انتقال بطول ۱۳۱ کیلومتر از منطقه دودهک دلیجان به سوی ساوه بوده است.
وی ضمن اشاره به این که تا حالا افزون بر ۳۴ کیلومتر از خط انتقال سهم آب ساوه از سدکوچری به اجرا درآمده است، اظهار داشت: برای اتمام عملیات اجرائی خط انتقال سهم آب ساوه نیازمند اختصاص اعتباری قریب به سه هزار میلیارد تومان است که خوشبختانه با پیگیری های همهجانبه صورت گرفته پارسال ۴۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات بند «م» ماده ۲۸ مدیریت بحران کشور و ۱۹۸ میلیارد تومان نیز از محل پیوست قانون برای اجرای این پروژه اختصاص یافت که قریب به ۱۵۰ میلیارد تومان آن مربوط تعهدات و دیون گذشته و مطالبات پیمانکار بوده است که پرداخت شده و مابقی نیز برای اجرای آن اختصاص یافت.
اسدی ضمن اشاره به عقد قرارداد توسط قرارگاه خاتم الانبیاء برای اجرای پروژه اظهار داشت: انعقاد قرارداد تامین لوله به طول هفت کیلومتر توسط پیمانکار پروژه با یک شرکت لوله سازی در اصفهان انجام شده و هم اینک مراحل پوشش لوله ها درحال اجراست که بعد از اتمام به کارگاه منتقل و عملیات اجرائی ادامه خواهد یافت.
وی ضمن اشاره به معرفی مسیر ۳۰ کیلومتری از آوه به سوی ساوه بعنوان خط انتقال اضطراری اظهار داشت: از این ۳۰ کیلومتر افزون بر ۲۰ کیلومتر مسیرسازی و حدود چهار کیلومتر عملیات کانال کنی انجام و بمحض انتقال لوله ها به کارگاه، عملیات اجرائی ادامه خط انتقال سهم آب ساوه از سدکوچری از سر گرفته خواهد شد.
این مقام مسئول در شرکت آب منطقه ای مرکزی اظهار داشت: پیشبینی می شود تا پایان نیمه نخست سالجاری عملیات اجرائی راه اندازی خط انتقال اضطراری از آوه به سوی ساوه بطول ۳۰ کیلومتر به پایان برسد تا بتوان منابع آبی چاه های موجود در شهر آوه وارد خط انتقال راه اندازی شده شود و بعد از اتمام پروژه و بهره برداری کامل از آن سهم آب ساوه از سدکوچری وارد مدار شده و به این شهرستان منتقل شود.
وی ضمن اشاره به این که مدت زمان اجرای غائی پروژه طرح انتقال آب ساوه از سدکوچری سه ساله است که از یکسال آن سپری شده است، اظهار داشت: اگر اعتبارات مورد نیاز در موعد مقرر اختصاص پیدا کند اساسا در مدت زمان دو سال مانده از قرارداد به سر انجام خواهد رسید.
به گزارش کار در محل به نقل از ایسنا، سد کوچری در هشت کیلومتری جنوب غربی شهرستان گلپایگان ساخته شده است، هدف از راه اندازی این سد اجرای طرح انتقال ۱۸۲ میلیون متر مکعب آب در سال از سرشاخه های دز به سد کوچری با هدف تامین آب آشامیدنی بلند مدت شهرهای قم، خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، خمین، ساوه و سلفچگان و نیز اختصاص مقداری از آب انتقال یافته به صنعت برای جبران کمبود روز افزون آب شهرهای با جمعیت بالاست.
طرح انتقال آب از سرشاخه های دز به قمرود از سه بخش عمده تونل های اصلی انتقال و آبگیرها، سد کوچری و خط لوله آب رسانی تشکیل شده و سیستم انتقال آب از سرشاخه های دز شامل چشمه سرداب، رودخانه های دره لکو، دره دزدان و دره دایی به مخزن سدکوچری واقع در پایین دست سد گلپایگان است.
حجم ذخیره آب سد کوچری ۲۰۷ میلیون متر مکعب است. کوچری تنها سد کشور است که سه استان (اصفهان، مرکزی و قم) از آن بهره برداری می کنند.
طرح انتقال آب از سرشاخه های دز به "قمرود" از سه قسمت عمده تونل های اصلی انتقال و آبگیرها، سد کوچری و خط لوله آب رسانی تشکیل شده است.
سد کوچری در مجموع ۲۷ میلیون مترمکعب اختصاص سالانه دارد که ۱۴ میلیون مترمکعب در سال آن در ارتباط با ساوه بوده و به آب شهری، روستایی و صنایع اختصاص خواهد یافت. سهم آب اختصاص یافته برای شهرستان ساوه به میزان ۴۴۴ لیتر بر ثانیه است که ۳۳۵ لیتر بر ثانیه آن سهم شهر ساوه و ۶۵ لیتر بر ثانیه سهم روستاهاست و ۴۴ لیتر به حوزه صنعت اختصاص خواهد یافت.
نحوه انتقال آب از تصفیه خانه دودهک شهرستان دلیجان به شکل ثقلی به طول ۱۳۱ کیلومتر است. بر طبق پیشبینی های صورت گرفته، برای بهره برداری کامل از طرح انتقال سهم آب ساوه از سدکوچری باید قریب به سه هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص یابد که انتظار می رود روند اختصاص اعتبارات سریعتر انجام تا کمبود منابع آبی ساوه برطرف شود.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب