لزوم استفاده از ظرفیت شبکه تعاونی ها در تنظیم بازار
کار در محل: تصویب عضویت اتاق های تعاون و تجاری ایران در ستاد تنظیم بازار اقدامی موثر در راستای ثبات قیمت ها، کاهش نرخ تورم و اتخاذ تصمیمات مناسب برای بهبود معیشت مردم است.
به گزارش کار در محل به نقل از ایسنا، هم اکنون نگاه به اقتصاد کشورهای توسعه یافته نشان میدهد که بنگاه های تعاونی در این اقتصادها جایگاه ویژه ای دارند و در نظام تولید و توزیع کالا، حمل و نقل و صادرات از ظرفیت تعاونی ها به صورت ویژه استفاده می شود. در کشور ما نیز کارهای تعاونی از قدمت و سابقه طولانی برخوردار بوده و ظرفیتهای اقتصادی و اجتماعی بسیاری به لحاظ قانونی برای توسعه و تقویت بخش تعاون و ارتقای جایگاه آن در قوانین بالادستی دیده شده است.
از نگاه کارشناسان، رشد و توسعه بخش های تولیدی در یک اقتصاد پویا مستلزم وجود یک نظام توزیع کارآمد است.در اصل ۴۴ قانون اساسی، نظام اقتصاد جمهوری اسلامی ایران بر پایه سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی تعریف و استوار شده است. به اعتقاد خیلی از کارشناسان و فعالان تعاونی، واگذاری امور به بخش تعاون و اتحادیه های تعاونی همچون راهکارهای ارتقای سهم بخش تعاون در اقتصاد ملی بشمار می رود.
با پیگیری و پیشنهاد رییس اتاق تعاون ایران در شورای اقتصاد، عضویت اتاق تعاون ایران در ستاد تنظیم بازار مصوب شد. در جلسه شورای اقتصاد که روز گذشته با حضور معاون اول رییس جمهور برگزار گردید، محمدرضا عارف با تأکید بر این که باید با کاهش نوسانات، آرامش اقتصادی جامعه را بالا ببریم، اظهار داشت: بخش های اقتصادی دولت خصوصاً شورای اقتصاد و ستاد تنظیم بازار باید علاوه بر اتخاذ تصمیمات در امتداد بهبود معیشت مردم و رشد و رونق اقتصادی و پیاده سازی شعار سال، نظارت، هماهنگی و همکاری کافی در امتداد ثبات نرخها و کاهش نرخ تورم را در دستور کار خود قرار دهند.
بهمن عبدالهی - رییس اتاق تعاون ایران نیز با اعلان اینکه تولید و توزیع کالاهای اساسی توسط بخش تعاون و خصوصی انجام می گیرد، اظهار داشت: بر این اساس لازم است که نمایندگان اتاق های تعاون و تجاری در ستاد تنظیم بازار که بطور مستقیم با حوزه تولید، توزیع کالا و قیمت گذاری در ارتباط هستند، حضور داشته باشند.
در نهایت پیشنهاد رییس اتاق تعاون ایران با استقبال معاون اول رییس جمهور رو به رو شد و با موافقت شورای اقتصاد به تصویب رسید.
به اعتقاد کارشناسان، نحوه توزیع کالاها در توسعه اقتصادی کشور تأثیر غیرقابل انکاری دارد و علاوه بر نقش ویژه توزیع مطلوب کالاها در پشتیبانی از مصرف کنندگان، رشد و توسعه بخش های تولیدی در یک اقتصاد پویا نیز مستلزم وجود یک نظام توزیع کارآمد است.
به زعم آنها استفاده از ظرفیت موجود در بخش تعاون برای توزیع کالاهای اساسی توسط اتحادیه های تخصصی مصرف رضایت مردم را در پی دارد و نظر به گستردگی شبکه توزیع در بخش تعاون، این امکان وجود دارد که بخش تعاون با ظرفیت بیشتری در امر توزیع ورود کند و به عنوان یک بازوی توانمند در کنار دولت قرار گیرد.
از نگاه کارشناسان بهترین قالب برای تنظیم بازار، تعاونی ها و اتحادیه های تخصصی تامین نیاز است که موجب می شود نظارت و رصد فعالیت آنها با صرف کمترین هزینه و در حداقل زمان ممکن صورت گیرد.
هادی ابوی - فعال حوزه تعاون در گفت و گو با ایسنا، بخش تعاون را بهترین قالب برای تنظیم بازار و مقابله با دلالی و واسطه گری در اقتصاد دانسته و معتقد است: در شرایطی که می توان از ظرفیت شبکه های تعاونی در تامین نهاده ها، تولید گوشت و مرغ و سایر نیازهای ضروری مردم بهره برد نیاز به واردات از خارج وجود ندارد.
او می گوید: بهترین راه برای مقابله با نظام دلالی وجود شبکه های تعاونی در کشور است و تعاونی ها جلوی رانت و واسطه گری را در نظام توزیع و عرضه کالا گرفته و به تنظیم بازار کمک می کنند.
به گفته این فعال حوزه تعاون، می توان انواع نهاده ها، صیفی جات، سبزیجات، مرکبات، اقلام پروتئینی، گوشت و مرغ، تخم مرغ و سایر کالاهای اساسی که خانوارها در طول روز به آن احتیاج دارند را بوسیله شبکه تعاونی ها تامین کرد.
ابوی اقتصاد پویا را نیازمند وجود یک نظام توزیع کارآمد دانست و با تأکید بر تشکیل و توسعه اتحادیه های تخصصی تامین نیاز اظهار داشت: این اتحادیه ها بصورت تشکل های به هم پیوسته فعالیت می نمایند و موجب می شوند امر نظارت و رصد فعالیت آنها با صرف کمترین هزینه و در حداقل زمان ممکن ممکن شود.
بسیاری از صاحبنظران براین باورند که با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بر تقویت و پشتیبانی از بخش تعاون و توجه به مستندات و منویات سیاستهای ابلاغی اصل ۴۴ قانون اساسی و سایر اسناد فرادستی توسعه کشور، شرایط آرمانی و منحصر به فردی برای توسعه بخش تعاون کشور وجود دارد که با بوجودآوردن نهضت فراگیر تعاون می توان به تحقق اهداف پیش بینی شده برای توسعه و تقویت بخش تعاون جامه عمل پوشاند.
به گزارش کار در محل به نقل از ایسنا، باتوجه به ظرفیت ها و قابلیت های بالای شبکه تولید و توزیع و عرضه تعاون در کشور انتظار می رود متولیان و مسئولان امر در راستای ارتقای جایگاه بخش تعاون در اقتصاد و تنظیم بازار کالاهای اساسی استفاده شایسته تری از توانمندی های بخش تعاون و اتحادیه ها و تعاونی های مصرف و تامین نیاز صورت دهند و خیلی از واگذاری ها با اولویت بخش تعاون صورت گیرد.
منبع: كار در محل
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب