کاهش هزینه ساخت مسکن با شهرک سازی ویلایی بجای عمودی سازی
به گزارش کار در محل، دبیر اتحادیه املاک کشور با اعلان اینکه امروز دوره انتظار خرید مسکن به بالای 150 سال رسیده است و با شیوه های قبلی نمی توان از این بحران عبور کرد اظهار داشت: بهتر است دولت بانک ها، را از حوزه ساخت مسکن دور کند و برای تامین مالی پروژه های ملی مسکن از بخش خصوصی استفاده نماید و وزارت راه و شهرسازی می تواند با عرضه زمین و تهیه شرایط لازم برای بخش خصوصی، شهرک های ویلایی بسازد تا هزینه ساخت مسکن کاهش و سرعت آن بالا رود.
به گزارش کار در محل به نقل از ایسنا، سال قبل بانکها با وجود تکلیف قانونی شان، به تعهدات خود در قبال تامین تسهیلات پروژه نهضت ملی مسکن عمل نکردند. همین اقدام عاملی شد تا روند اجرائی شدن این پروژه با مشکلات بسیاری روبه رو شود.
سعید لطفی دبیر اتحادیه املاک کشور در گفتگو با ایسنا درباب راه برون رفت این پروژه از چالش مذکور اشاره کرد: بانکها باید از حوزه مسکن کنار گذاشته شوند و بخش خصوصی جایگزین آنها شود. از طرف دیگر، دولت می تواند با عرضه زمین به بخش خصوصی شرایط ساخت مسکن را بوجود آورد.
وی باتوجه به شرایط تورمی جامعه اشاره کرد: ساخت شهرک های ویلایی با فناوری روز دنیا می تواند هزینه ساخت را برای مردم کم کند و خانه اولی ها آسان تر بتوانند خانه های خودرا تهیه کنند.
به دلیل ذی نفع بودن در ساخت وساز، بانکها در تامین مالی نهضت ملی مسکن همکاری نمی کنند
دبیر اتحادیه املاک کشور درباره ی چرایی کم کاری بانکها در پرداخت تسهیلات مسکن به مردم و بخش خصوصی اظهار داشت: «برای گذر از بحران مسکن کشور بهتر است بانکها از فعالیت در عرصه مسکن بیرون بروند. چونکه بانکها بصورت کلی علاقه ای به ارائه تسهیلات به بخش خصوصی و مردم ندارند. به بیان دیگر، بانکها و هلدینگ های زیرمجموعه آنها بجای آنکه به بخش خصوصی و مردم تسهیلات مورد نیاز ساخت مسکن را عرضه کنند، خود به عنوان بازیگر وارد صحنه ساخت و ساز مسکن می شوند. پس چون خود ایفاگر نقش اول این صحنه هستند، برای سود بیشتر اقتصادی، نمی گذارند قیمت مسکن کاهش پیدا کند. پس باتوجه به شرایط فعلی کشور بهترین اقدام این است که بانکها از حوزه مسکن دور شوند.»
لطفی درباب تامین منابع مالی ساخت وساز نهضت ملی مسکن بیان کرد: «امروز در کشور بخش خصوصی فعال وجود دارد و باید به این بخش توجه بیشتری کرد. بهتر است بجای فرصت آفرینی برای بانکها فرصت های عرضه خدمات بخش خصوصی و انبوه سازها را در کشور فراهم نمود. با فراهم کردن فرصت برای بخش خصوصی و مردم، به طور قطع چرخه مسکن در کشور راه می افتد که این امر تنها با خروج بانکها از این حوزه و ورود بخش خصوصی به آنست. بدین سبب بهترین جایگزین بانکها برای تامین مالی در عرصه مسکن کشور همان انبوه سازها و بخش خصوصی است.»
استفاده از علم روز در کنار عرضه زمین یعنی سرعت ساخت مسکن
وی درباب راه حل عمودی سازی و کم شدن هزینه و زمان ساخت مسکن توضیح داد: «لازم است فناوری روز دنیا وارد کشور شود و بر طبق علم روز خانه سازی در کشور صورت گیرد. با بهره گیری از علم جدید مصالح و سیمان کمتری برای ساخت مسکن مورد نیاز است. مافیایی پشت مصالح ساختمانی است که نمی گذارد فناوری روز دنیا در کشور وارد شود. با ورود فناوری روز دنیا می توان با طرح های تشویقی برای انبوه سازها هزینه و مدت زمان لازم برای ساخت و تکمیل پروژه ساختمانی را کاست. از طرف دیگر باید قوانین دست و پاگیر را از مسیر بخش خصوصی برداشت. دولت باید توجه داشته باشد که امروز دوره انتظار خرید مسکن به بالای ۱۵۰ سال رسیده و با شیوه های قبلی نمی توان از این بحران عبور کرد. به عبارت مختصر لازم است با بوجودآوردن فرصت و ارائه طرح های تشویقی شرایط را به شکلی فراهم آورد که انبوه ساز مسکن سازی کند.»
دبیر اتحادیه املاک کشور درباره ی عرضه زمین و ارائه تسهیلات اظهار داشت: «بهتر است عرضه زمین به انبوه ساز صورت گیرد تا افرادی که علم ساخت مسکن را دارند بتوانند از توانایی خود بهره ببرند. البته باتوجه به شرایط تورمی جامعه، انبوه ساز می تواند ساخت مسکن را بجای عمودی سازی و متراکم بصورت شهرک های ویلایی بسازد تا هزینه و زمان ساخت نیز کاهش پیدا کند. دولت با ارائه تسهیلات می تواند از گروهی که کار مسکن می کنند برای حل بحران چند ساله کشور، با ساخت شهرک های ویلایی استفاده نماید. می توان با بهره بردن از تجربه و توان مالی بخش خصوصی و با بهره گیری از علم روز ساخت مسکن، از این چالش چند ساله گذشت و مردم را با مشکلات ساخت مسکن مواجه نکرد.»
منبع: كار در محل
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب