استاد دانشگاه تهران در گفت وگو با كار در محل مطرح كرد
سه راهکار برای احیای صندوق های بازنشستگی
به گزارش کار در محل، استاد دانشگاه تهران اظهار داشت: اصلاح مدیریت پرتفوی صندوق ها، پرداخت بدهی های دولت به صندوق به منظور افزایش سرمایه گذاری و ایجاد شرایطی برای افزایش نرخ زادوولد می تواند به احیای این صندوق ها منجر شود.
آلبرت بغزیان، استاد دانشگاه تهران در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه اغلب صندوق های بازنشستگی در دنیا به علت عدم تراز میان پرداخت کنندگان و مستمری بگیران با زیان مواجهند، اظهار داشت: زیان دهی این صندوق ها در کشورهای پیشرفته به علت پیری جمعیت، افزایش اُمید به زندگی و کاهش نرخ زادوولد است، این شرایط در خیلی از نقاط دیگر جهان هم حکم فرماست.
وی ضمن اشاره به تراز منفی صندوق های بازنشستگی بیان نمود: نرخ رشد جمعیت در ایران طی دهه های گذشته متفاوت و با افزایش رشد جمعیت در اوایل انقلاب تراز صندوق های بازنشستگی مثبت بود؛ اما در ادامه با افزایش تورم، تحریم، کاهش درآمدهای دولت، کاهش نرخ فرزندآوری و افزایش بدهکاری دولت ها به صندوق های بازنشستگی بازدهی این صندوق ها کاهش و تراز منفی شد.
*بنگاه داری تأمین اجتماعی
استاد دانشگاه تهران اظهار نمود: دولت ها برای پرداخت بدهی های خود به صندوق بازنشستگی معمولا از روش تهاتر بدهی با فروش کارخانه ها و شرکتهای دولتی به تأمین اجتماعی استفاده می کردند، نتیجه این تهاتر بنگاه دار شدن تأمین اجتماعی بود؛ اما به علت این که این واحدها معمولا بازدهی چندانی نداشتند، تأمین اجتماعی مشکلات فراوانی برای دریافت بدهی خود داشته است.
بغزیان با اشاره به اینکه صندوق های بازنشستگی با ضعف مدیریت مواجه می باشد، بیان نمود: ورشکستگی و زیان بوده صندوق های بازنشستگی قابل پیشبینی بود، مدیران این صندوق باید اقداماتی در جهت افزایش درآمد و حل این بحران پیشبینی می کردند، اما به علت ضعف مدیریت میزان بهره وری در این صندوق ها کاسته شده است.
* افزایش سن بازنشستگی با هدف کاهش ناترازی صندوق بازنشستگی
وی ضمن اشاره به تصمیم دولت و مجلس برای افزایش سن بازنشستگی اظهار داشت: این تصمیم باهدف کاهش ناترازی صندوق های بازنشستگی گرفته شده، این تصمیم در کوتاه مدت اثرات مثبتی خواهد داشت؛ اما باید برای بازه بلندمدت سیاستگذاری جدیدی را اعمال کرد.
استاد دانشگاه تهران اعتقاد دارد، اصلاح مدیریت پرتفوی صندوق ها، پرداخت بدهی های دولت به صندوق به منظور افزایش سرمایه گذاری و ایجاد شرایطی برای افزایش نرخ زادوولد می تواند به احیای این صندوق ها منجر شود.
بغزیان اضافه کرد: حمایت دولت ها از صندوق های بازنشستگی امری متداول می باشد، این مورد در کشوری مانند آمریکا که بازار آن بر پایه اقتصاد آزاد بناشده، هم صدق می کند در ماه های اخیر دولت تلاش فراوانی را برای پرداخت مطالبات انباشت شده به تأمین اجتماعی داشته و بخشی از این مطالبات را هم پرداخت کرده است. با بازگشت دارایی های بلوکه شدن ایران، بازپرداخت این مطالبات تسریع خواهد شد.
وی تصریح کرد: مدیریت دولتی صندوق های بازنشستگی سبب کاهش ضریب بازدهی آن شده است، باید شرایطی فراهم گردد که فعالیت بخش خصوصی در این بخش افزایش یابد.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب