كارشناس ارشد تغذیه عنوان كرد؛
تغذیه ایام روزه داری چگونه باشد
به گزارش کار در محل یک کارشناس ارشد تغذیه، در ارتباط با شیوه صحیح تغذیه در روزهای روزه داری، نکاتی را متذکر شد.
مریم مهرانپور، در گفتگو با خبرنگار مهر، با تکیه بر اهمیت تغذیه سالم در روزهای روزه داری، اظهار داشت: بعضاً دیده می شود که بعضی از افراد در وقت افطار و سحر، از غذاها و خوراکی هایی استفاده می نمایند که سلامت آنها را تهدید می کند. وی ادامه داد: روزه داری به خودی خود هیچ عارضه ای برای افراد سالم ندارد و سبب بهبود وضعیت جسمانی هم می شود. اما، اگر قرار باشد از غذاها و خوراکی ها و آشامیدنی هایی استفاده نماییم که سبب تشدید عوامل خطرزای سلامت ما شود، اساسا مفید نخواهد بود. این کارشناس ارشد تغذیه در ادامه به وعده های افطاری و سحری اشاره نمود و اظهار داشت: غذاهایی که در سحر مصرف می شود، باید بتواند از ضعف جسمانی ما در ساعات روزه داری جلوگیری نماید. به صورتی که مثل یک وعده ناهار کامل باشد. مهرانپور اضافه کرد: در وعده سحری نباید غذاهای سرخ کردنی و پر چرب بخوریم. زیرا، غذاهای پر نمک، پر ادویه و چرب سبب تشنگی شدید در روز می شوند. وی اظهار داشت: مصرف زیاد نمک و چربی ها، همراه با ایجاد تشنگی زیاد، سوخت و ساز بدن را هم مبتلا به اختلال می کند. این کارشناس ارشد تغذیه اضافه کرد: مصرف زیاد چای و قهوه در وعده سحری هم به دلیل خاصیت ادرارآوری سفارش نمی گردد. مهرانپور به وعده افطار اشاره نمود و اظهار داشت: بهتر است وعده افطار سبک باشد تا بتوانیم شام بخوریم. زیرا، حذف وعده شام در ماه مبارک رمضان، اصلاً سفارش نمی گردد. اما، بعضی از هموطنان روزه دار، افطار خویش را با انواع غذاها و خوراکی ها آغاز می کنند و سبب می شود وعده شام را حذف نمایند که این روش اصلاً درست نیست. وی خاطرنشان کرد: اصولاً بعضی از هموطنان روزه دار پس از آخر ماه مبارک رمضان گرفتار اضافه وزن و چاقی و همینطور افزایش فشار خون می شوند که این مورد ناشی از تغذیه نامناسب در روزهای روزه داری است. مهرانپور با عنوان این مطلب که مواد غذایی و خوراکی های شیرین مثل زولبیا و بامیه، حلوا، شله زرد و…، از قند بالایی برخوردار می باشند، اظهار داشت: اگر روزه خویش را با مواد غذایی شیرین افطار نماییم، سبب افزایش سریع قندخون و ضعف مجدد می شود که منجر به دریافت کالری بیشتر و چاقی می شود. وی ادامه داد: بهتر است در افطار از مایعات گرم مثل آب یا چای کم رنگ یا چند عدد خرما مصرف شود. همینطور می توانید یک نان و پنیر، سوپ جو و سبزیجات و…، به شکل خیلی سبک و کم مصرف کنید. این کارشناس ارشد تغذیه تصریح کرد: خوردن میوه تازه درخلال افطار تا شام که حداقل یک ساعت و نیم باید فاصله داشته باشد، مفید می باشد.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب