آشنایی با انواع فیزیوتراپی

آشنایی با انواع فیزیوتراپی فیزیوتراپی را می توان بر دو اساس کلی به انواع مختلف آن دسته بندی کرد که در ادامه آن ها را بررسی خواهیم کرد.


فیزیوتراپی از زیر شاخه های رشته ی پزشکی می باشد که تاثیر بسیار زیادی بر درمان بیماری ها دارد. در واقع می توان گفت که با استفاده از فیزیوتراپی می‌توان با هدف بهبود عملکرد اندام ها و هم چنین افزایش کارکرد آنها به بیمارانی که مشکلات اسکلتی عضلانی دارند، کمک بسیاری نمود و با استفاده از ماهیت فیزیکی و خواص درمانی آن سبب تحریک سلولی و در نهایت بهبود و درمان شد. اگر شما ساکن تهران می باشید و نیاز به فیزیوتراپی دارید می توانید با مراجعه به سایت معتبر Dabi.ir به لیست فیزیوتراپی غرب تهران و فیزیوتراپی شرق تهران دسترسی یابید.

 

انواع فیزیوتراپی

فیزیوتراپی را می توان بر دو اساس کلی به انواع مختلف آن دسته بندی کرد که در ادامه آن ها را بررسی خواهیم کرد.

سایت دابی، لیستی از بهترین و مجهزترین فیزیوتراپی ها را در تمام مناطق تهران از جمله فیزیوتراپی غرب تهران و فیزیوتراپی شرق تهران، فیزیوتراپی در تجریش، فیزیوتراپی در تهرانپارس و فیزیوتراپی سعادت آباد برای شما فراهم نموده است و شما می توانید با مراجعه به Dabi.ir به لیست این مراکز دسترسی یابید.

 

انواع فیزیوتراپی بر اساس نوع بیماری:

اگر بخواهیم بر اساس انواع بیماری ها و تخصص های پزشکی مربوطه، فیزیوتراپی را دسته بندی کنیم می توان انواع زیر را نام برد:

  1. فیزیوتراپی در بیماری های نورولوژی یا مغز و اعصاب. برای مثال بیماری سکته مغزی، ضایعات نخاعی، ام اس، قطع عصب محیطی، پارکینسون، فلج بل و ... که فیزیوتراپی عصبی یا فیزیوتراپی نورولوژی نامیده می شود. در این نوع از فیزیوتراپی بیماران مبتلا به اختلالات حرکتی و عملکردی ناشی از مشکلات درون سیستم عصبی و عضلانی بدن تحت درمان قرار می گیرند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و فناوری های مدرن، نوآوری و فناوری در فیزیوتراپی عصبی و نورولوژی به سرعت در حال گسترش می باشد.
  2. فیزیوتراپی ارتوپدی که در ارتباط با درمان جراحت ها و یا اختلالات در سیستم اسکلتی بوده، هم چنین مرتبط با درمان ماهیچه ها، مفاصل و رباط ها می باشد، برای مثال می توان اختلالات آرتروز، درد مفاصل، پارگی های رباط و تاندون ها، التهاب در انواع بافت ها و ... را نام برد. هم چنین این نوع از فیزیوتراپی شامل بازتوانی لگن، شانه و زانو، قبل و پس از عمل نیز می باشد. در فیزیوتراپی ارتوپدی بیمار یک جراحی را تجربه کرده و در نتیجه از لحاظ روحی و توان عضلانی و اسکلتی نیاز به بازتوانی دارد، لذا فیزیوتراپی ارتوپدی روشی علمی جهت درمان بیمار بوده که از دستورالعمل های مبتنی بر شواهد پیروی می کند و فیزیوتراپیست متخصص بایستی به روحیات فرد بیمار پس از جراحی واقف باشد تا بتواند به بازتوانی روحی و جسمی وی کمک نماید.
  3. فیزیوتراپی عضلات کف لگن که از جمله مشکلات کف لگن اختلالات ادراری و مدفوعی، بی اختیاری های ادراری و مدفوعی، خروج گاز و یبوست می باشد. در این نوع از فیزیوتراپی مشکلات کف لگن بررسی شده و تحت درمان قرار می گیرند. هدف از فیزیوتراپی کف لگن تاکید بر تقویت عضلات کف لگن با هدف حمایت از اعضایی مانند مثانه، واژن، رکتوم و ...، هم چنین ایجاد توانایی ریلکس شدن این عضلات حین دفع ادرار و مدفوع و افزایش توانایی در حفظ ادرار هنگام بلند کردن اجسام سنگین و در زمان خواب، جلوگیری از نشت ادرار در زمان سرفه و عطسه و هماهنگ کردن عضلات شکم و ران و یا عضلات دیافراگم در هنگام فعالیت با عضلات کف لگن و به طور کلی بازگرداندن عملکرد عضلات کف لگن می باشد.
  4. فیزیوتراپی اطفال که جهت درمان نوزادان، خردسالان، کودکان و بچه ها در سنین صفر تا هجده سال توسط فیزیوتراپیست متخصص صورت می گیرد و مشکلات حرکتی ناشی از تأخیر رشد، مشکلات ناشی از وضعیت بدنی نادرست کودک و هم چنین آسیب های ورزشی کودکان در این نوع از فیزیوتراپی تحت درمان قرار می گیرند.
  5. فیزیوتراپی سالمندان که این نوع از فیزیوتراپی ترکیبی از روش های کششی، تحریک الکتریکی، ماساژ درمانی، پیاده روی، آب درمانی، لیزر درمانی و مگنت درمانی می باشد که به سالمندان عزیز در آسان تر نمودن انجام کارها و فعالیت های روزانه شان کمک بسیاری می کند. فیزیوتراپی و توانبخشی در سالمندان فواید بسیاری دارد، از جمله این که سبب افزایش تعادل بدن، افزایش متابولیسم بدن، کاهش پوکی استخوان، کمک به تنظیم فشار خون، کمک به کاهش قند و چربی خون، بهبود عملکرد بدن، بهبود وضعیت قلبی عروقی، بهبود حرکت و عملکرد مفاصل بدن، افزایش انعطاف پذیری بدن، استقلال و عدم وابستگی سالمندان و ... می شود.

فیزیوتراپی در بیماری های زنان و زایمان که یکی از شاخه های تخصصی فیزیوتراپی جهت درمان و بهبود مشکلات بانوان می باشد. از جمله روش های فیزیوتراپی زنان می توان به الکتروتراپی، بیوفیدبک و تمرینات ورزشی مخصوص کف لگن اشاره کرد که به درمان بسیاری از بیماری ها و اختلالات مرتبط با بدن بانوان کمک بسزایی می کند و هم چنین می توان گفت که فیزیوتراپی زنان باعث افزایش و بهبود سطح بهداشت و سلامت مادر در طول دوره بارداری و هم چنین پس از زایمان می شود و عوارض دوران بارداری و پس از زایمان مانند کمردرد، ضعف عضلات کف لگن و بی اختیاری ادرار را کاهش داده و درمان می کند.

  1. فیزیوتراپی ورزشی که یک شاخه تخصصی و بسیار مهم در فیزیوتراپی بوده که تمرکز بر بررسی، تشخیص و درمان بیمارهایی دارد که در اثر فعالیت های ورزشی دچار جراحت و مشکل شده اند. فیزیوتراپیست ورزشی فردی متخصص می باشد که در مکان ها و باشگاه های ورزشی و یا در مراکز فیزیوتراپی همراه ورزشکاران است و مسئولیت جلوگیری از آسیب های ورزشکاران، درمان و بهبود زود هنگام آن ها را بر عهده دارد، لذا وجود یک متخصص فیزیوتراپی ورزشی برای تیم ها، باشگاه ها و ورزشکاران بسیار حائز اهمیت می باشد.

 

 

انواع فیزیوتراپی بر اساس تکنیک های درمانی:

فیزیوتراپی بر اساس تکنیک های درمانی آن، شامل انواع گوناگونی می باشد که از جمله می توان به انواع زیر اشاره نمود:

  1. الکتروتراپی که در این نوع از فیزیوتراپی انواع دستگاه ها و سیستم های الکترونیکی مانند الکتروتراپی جنرال، بایوفیدبک، لیزر پر توان، شاکویو، مگنت و ... مورد استفاده قرار می گیرند. هدف از استفاده ی این دستگاه ها كاهش درد، كاهش اسپاسم، ، بازآموزي، كاهش چسبندگي و تقويت عضلات بيماران می باشد.
  2. منوال تراپی(تکنیک‌های دستی) که شامل روش هایی مانند انواع حرکات کششی عضلات، استرچ ها، موبیلیزاسیون مفاصل و اعصاب و ... می باشد که فیزیوتراپیست با دست جهت درمان بیمار انجام می دهد.
  3. تمرین درمانی که توسط فیزیوتراپیست جهت درمان بیمار طراحی می شود که شامل تمرینات تقویت عضلانی، کشش عضلانی، حرکات تعادلی و ... می باشد.
1400/06/25
22:38:14
0.0 / 5
922
تگهای خبر: رپورتاژ , سالمند , سایت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
کار در محل

كار در محل

کار در محل سفارش دهنده

kardarmahal.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار در محل محفوظ است