گزارش كار در محل
سایه سنگین نابودی برسر كوچكه ره ش
به گزارش كار در محل تغییر كاربری كوچكه ره ش یكی از تفرجگاه های شهر سنندج از جانب سازمان های مسئول سبب شده یكی از ظرفیت های پرارزش طبیعی مركز كردستان در راه نابودی قرار گیرد.
خبرگزاری مهر – گروه استان ها: «كوچه ره ش» یكی از تفرجگاه های مهم در شهر سنندج است و علاوه بر این اهمیت زیادی برای مردم ساكن در این شهر دارد و بخشی از خاطرات و زندگی مردم سنندج در سالهای دور هم به این منطقه گره خورده است.
هر چند كه منطقه كوچه ره ش هیچ گونه امكانات و ظرفیت های تفریحی و گردشگری ندارد و در یكی از محلات حاشیه و البته تاز ساخت در سنندج واقع شده است، ولی در ذهن و خاطر مردم این شهر اهمیت و جایگاه ویژه داشته و حتی در شعر شاعران و آواز هنرمندان سنندجی همواره نام بردن از این منطقه به هویت این شهر تبدیل گشته است.
سالهاست كه در مورد بهره برداری از ظرفیت و استعدادهای این تپه مشفر بر سنندج بحث و بررسی می شود و علاوه بر مسؤلان شهری یعنی شهرداران و اعضای شورای شهر، حتی فرمانداران و استانداران كردستان هم از ضرورت برنامه ریزی برای تبدیل كوچه ره ش به منطقه تفریحی و گردشگری سخن به میان آورده اند.
علیرغم تمامی وعده های صورت گرفته از جانب مسؤلان استانی و شهرستانی، كوچكه ره ش نه تنها در راه بهبود شرایط قرار نگرفته و از آن به خوبی بهره برداری نمی گردد كه حتی شماری دیگر از مدیران و مسؤلان كمر همت به نابودی این ظرفیت مهم بسته اند.
حصاركشی ۱۵ هكتار از اراضی «كوچكه ره ش» سنندج
داستان از جایی آغاز می شود كه چند سال قبل پارك علم و فناوری كردستان بخشی از وسعت این منطقه را به صورت رسمی تحویل گرفته و مقرر می شود كه در این منطقه ضمن راه اندازی ساختمان و دیگر زیرساخت های لازم، فضای تحقیفاتی را ایجاد كند.
اداره كل راه و شهرسازی، شهرداری و سایر مراجع ذی صلاح هم تمامی مجوزهای لازم را برای انجام فعالیتهای عمرانی و ساخت و ساز به پارك علم و فناوری كردستان صادر كرده و بعد از دریافت مجوزهای لازم اقدامات و فعالیتهای عمرانی در این منطقه شروع می شود.
بعد از ساخت و سازهای اولیه و همینطور حصاركشی بخشی از كوچكه ره ش، صدای فعالان زیست محیطی و تعدادی از سازمان های مردم نهاد با همراهی اقشار مختلف مردم بلند می شود و آنها مخالف هر گونه ساخت و ساز در این منطقه می شوند.
علیرغم اینكه هشدارهای لازم از جانب سازمان های مردم نهاد و دوست داران محیط زیست، عملیات عمرانی در این منطقه همچنان ادامه یافت تا اینكه تعدادی از مردم سنندج با تجمع در این منطقه و با كوهپیمایی در كوچكه ره ش، بار دیگر مخالفت خویش را اعلام نمودند.
در حالی كه اداره كل راه و شهرسازی كردستان با هماهنگی شهرداری سنندج خود مجوز تخریب و ساخت و ساز در این منطقه را صادر كرده بودند، حال از درب مخالفت با این ساخت و سازها وارد شده و خبر از اقدامات قضائی برای متوقف كردن این پروژه می دهند.
مدیركل راه و شهرسازی استان كردستان در واكنش به ساخت و ساز در كوچكه ره ش، تصریح كرد: ۱۵ هكتار از اراضی كوچكه ره ش در اختیار پاك علم و فناوری قرار گرفته است و از سال ۹۵ تابحال هم این اراضی در اختیار پارك بوده است.
صدیق ثابتی افزود: طی چند هفته اخیر و به علت مبادرت به ساخت و ساز در كوچكه ره ش، و به دنبال اعتراض سازمان های مردم نهاد اداره كل راه و شهرسازی استان كردستان كار را متوقف كرده و از راه مختلف به دنبال بازگرداندن این زمین به بیت المال است.
وی اظهار داشت: پارك علم و فناوری موظف است كه در مدت زمان یك هفته نسبت به متوقف كردن همه اقدامات در رابطه با ساخت و ساز و بازگرداندن شرایط زمین به حالت اولیه اقدام نماید.
جلوگیری از ساخت و ساز باوجود صدور مجوز راه اندازی از جانب شهرداری
در حالی كه خود اداره كل راه و شهرسازی كردستان متولی واگذاری زمین به پارك علم و فناوری بوده است، این دفعه هم خود آنها نسبت به بازپس گیری زمینی كه به صورت قانونی واگذار كرده اند، اقدام نموده اند.
در همین حال شهرداری سنندج هم در سال ۹۶ و با طی تمام مراحل، مجوز ساخت و ساز در كوچكه ره ش را صادر كرده بودند، امروز خبر از ممانعت برای ساخت و ساز در این منطقه را اعلام می كنند.
شهردار سنندج در این رابطه اظهار نمود: پروانه حصاركشی از جانب شهرداری منطقه دو سنندج صادر شده بود و پس از صدور پروانه و آغاز عملیات راه اندازی و حصاركشی، نزدیك به یك سال است كه شهرداری مانع انجام كار شده و كار متوقف شده است.
حشت صیدی بیان نمود: در این راستا شهرداری سنندج هیچ گونه مسئولیتی ندارد.
در حالی كه شهردار سنندج خبر از نداشتن مسئولیت از جانب شهرداری را سر می دهد كه نهاد متولی صدور مجوز برای حصاركشی در منطقه كوچكه ره ش، خود شهرداری سنندج بوده است و پارك علم و فناوری مجوز رسمی از شهرداری در اختیار دارد.
افشاگری عضو شورای شهر سنندج در مورد ماجرای كوچكه ره ش
داستان زمان پیچیده تر می شود كه غریب سجادی یكی از اعضای شورای اسلامی شهر سنندج با انتشار مطلبی در شبكه اجتماعی شخصی خود، نسبت به این مورد واكنش نشان داده و ابعاد جدیدی از این اقدام را روشن می كند.
این عضو شورای اسلامی شهر سنندج اعلام نمود: از مدتها قبل پارك علم و فناوری با دانشگاه كردستان به توافق رسیدەاند كه به جای «كۆچكە رەش» پارك علم و فناوری در دانشگاە كردستان راه اندازی شود و امروز این پروژە كلنگ زنی شده است.
وی افزود: شرط این توافق تعهد پارك علم و فناوری در خصوص واگذاری اراضی واگذار شده به آنها در كۆچكه ڕەش به دانشگاه كردستان است و با عنایت به نوع كاربری تعریف شده برای محدوده كۆچكەڕەش حدود ۱۵ هكتار از محدوده مذكور چند سال قبل توسط راه و شهر سازی استان به آنها واگذار شده است.
این عضو شورای اسلامی شهر سنندج اظهار داشت: اما آنچه امروز اتفاق افتاده تنها پاك كردن صورت مساله در كوتاە مدت است و هنوز بالغ بر ۲۰۰ هكتار از اراضی این تپه دارای كاربری آموزشی است.
وی بیان نمود: لطفاً با مردم صادق باشیم زمانی می توان مدعی حل مبحث شد كه بر مبنای مصوبه و تاكید شورایعالی شهر سازی اراضی مذكور ابتدا به كاربری فضای سبز تغییر كاربری داده شود و بعد هر گونه طرح و ساخت و ساز در آن صرفاً در جهت مصوبه مذكور و بر مبنای مطالعات طرح ساماندهی تپه ها باشد.
در حالی كه شهرداری و اداره كل راه و شهرسازی كردستان مقصران شرایط و وضعتی فعلی حاكم بر كوچه ره ش در سنندج هستند كه امروز با حضور در مقابل دوربین های صدا و سیما، ژست دفاع از محیط زیست و منابع طبیعی می گیرند.
بدون شك بر مبنای آنچه این عضو شورای اسلامی شهر سنندج اعلام می كند، كمر به همت نابودی موچكه ره ش، از جانب مدیران در رابطه با مبحث گرفته شده و آنها به جای درمان اساسی آن، به دنبال پاك كردن صورت مساله هستند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب