سرمایه ای که بازگشت

سرمایه ای که بازگشت کار در محل: چندین ماه است که با انتشار تصاویری از بابک زنجانی در خارج از زندان این سوال در سطح جامعه مطرح می شود که آیا بابک زنجانی از زندان آزاد شده است تا این که روز گذشته با انتشار خبر انعقاد قرارداد هلدینگ منتسب به بابک زنجانی با وزارت راه و شهرسازی بار دیگر تنور این خبر داغ شد.


به گزارش کار در محل به نقل از ایسنا، در آخرین روز از فروردین ماه سال جاری در حاشیه برگزاری مراسم سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت ریلی کشور بار دیگر نام هلدینگی بر سر زبان ها افتاد که عده ای آنرا منتسب به بابک زنجانی می دانند. از جمله میهمانان شاخص این مراسم فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی و محمد رضا رضایی کوچی، رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بودند. در این مراسم یک قرارداد ۶۱ هزار میلیارد تومانی بین راه آهن جمهوری اسلامی ایران و شرکت آوان ریل بسته شد. شرکتی که گفته می شود زیرمجموعه هلدینگ بزرگی با مدیریت بابک زنجانی است.
در حاشیه این مراسم مهدی ابراهیمی، مدیرعامل شرکت قطارهای آوان ریل با حضور درمیان خبرنگاران به صورتی اذعان داشت که اخبار واصله درباب حضور بابک زنجانی در پشت صحنه این هلدینگ درست است و در عین حال در جواب سوال خبرنگاری درباب آخرین وضعیت بدهی های بابک زنجانی به دولت اصرار کرد که « مرجع رسمی اعلام این مساله قوه قضاییه است. رییس قوه قضاییه در اسفند ماه سال قبل اعلام نمودند که ایشان کلیه بدهی های خودرا پرداخت کردند و حتی مازاد پرداختی دارند که حال از دولت طلبکار هستند.»
اما مدیرعامل شرکت قطارهای آوان ریل در جواب این پرسش که آیا بابک زنجانی در هلدینگ آوان ریل حضور دارد، پاسخ داد که «ما آقای بابک زنجانی را در هلدینگ ندیدیم اما اساسا ایشان به عنوان پشتیبان هستند. سهامدار نیستند. آقای بابک زنجانی در هلدینگ دات وان حضور ندارند ولی بوسیله سرمایه هایی که در خارج از ایران داشتند آن سرمایه ها درحال انتقال به ایران است و در خدمت مردم ایران سرمایه گذاری می شود.»
اما ساعتی بعد از داغ شدن خبر بازگشت بابک زنجانی به صحنه کارهای اقتصادی کشور، بابک زنجانی با انتشار پستی در شبکه ایکس به صورتی این خبر را تائید کرد. زنجانی در شبکه ایکس نوشت که « ۳۲ فروند هواپیمای مسافری دات وان ایر به زودی در آسمان ایران. هزاران کشنده حمل سوخت و کالاهای دات وان سیر در جاده های ایران. پنجاه هزار تاکسی برقی دات وان سفر در خیابان های تهران، کرج، کیش، قشم و اصفهان با سرویس در شأن ملت ایران. ۶۲۰ واگن قطار دات وان بر خط ریلی کشور. همگی نقطه هایی در نقشه توسعه هوشمند حمل و نقل ایران و آغاز به سرمایه گذاری موثر برای مردم کشور قسمتی از خدمات ۱۹ شرکت هلدینگ وان با برند دات وان خواهد بود. سالی پررونق در سرمایه گذاری تجربه خواهیم کرد. صلح و آرامش با قدرت اقتصادی موثر می شود. سالی خواهیم داشت که قدرت اقتصادی جایگزین قدرت سیاسی می شود و صلح می افزاید.»




چند ماه پیش بود که وکیل بابک زنجانی با انتشار عکسی از ایشان بر سر میز یک جلسه، گمانه زنی ها درباب آزادی وی از زندان را بر سر زبان ها انداخت. حال بابک زنجانی به صورتی با انتشار این خبر بر شایعات چندین ماه گذشته از حضور وی در خارج از زندان و شروع کارهای اقتصادی صحه گذاشت و بازگشت پرقدرتی از خود به عرصه کارهای اقتصادی کشور ترسیم کرد.
اما با داغ شدن تنور این خبر از روز گذشته عده ای حمله به دولت چهاردهم را آغاز نموده و مدعی شدند که دولت چهاردهم با مفسد اقتصادی همراه شده است. فرزانه صادق به عنوان وزیر راه و شهرسازی در راس حمله منتقدان قرار گرفت و عده ای به کنایه انعقاد قرارداد وزارت راه و شهرسازی با هلدینگ منتسب به بابک زنجانی را تبریک گرفتند.
این انتقادات به دولت در شرایطی صورت می گیرد که دولت چهاردهم از همان روزهای آغازین کار خود به استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای پیشبرد پروژه های کلان کشور تأکید داشت و دست خودرا به سوی همه سرمایه گذاران دراز کرد.
مسعود پزشکیان، به عنوان شخص اول دولت چهاردهم بارها در سفرهای استانی خود اصرار کرد که آغوش دولت به روی سرمایه گذاران و تولید کنندگان باز است و دولت چهاردهم به همراهی مجلس باید موانع را برای ورود سرمایه گذار داخلی و خارجی به عرصه اقتصادی کشور بردارد.
خالی از لطف نیست که در آماج حملات منتقدان مقابل دولت چهاردهم نگاهی به هلدینگ وان و سوابق بابک زنجانی داشته باشیم.



فعالیت هلدینگ وان چیست؟
بدون شک هر کسی که تا حالا گذرش به میدان ونک تهران افتاده باشد، نمایی از برج وان را دیده است. برجی که متعلق به گروه بین المللی توسعه مالی و اقتصادی آوان است. در معرفی گروه بین المللی وان در سایت این هلدینگ آمده است که «آغاز از نقطه، با افق هایی فراتر از مرزها. گروه ارزش آفرینی وان، برآمده از سال ها تجربه عملیاتی و اندیشه ورزی در حوزه های مالی، تجاری و فناورانه است. این گروه، با نگاه ملی و پشتوانه ای عمل گرایانه در حوزه بین الملل، بنای خودرا بر توسعه زیربناهایی گذاشته که مسیر رفاه عمومی، نوآوری و مشارکت پایدار را هموار می سازند. ما در وان، مرزها را محدود نمی بینیم؛ بلکه آنها را فرصت هایی برای پیوند، شبکه سازی و خلق ارزش می دانیم. از زمین تا آسمان، از جاده تا داده، از سرمایه تا رسانه - ما در پی آنیم که زیرساخت های زندگی فناورانه را فراهم آوریم؛ زیستی که در آن آسایش، دستاوردی عمومی باشد، نه امتیازی انحصاری.»
آنطور که در سایت این هلدینگ آمده است کارهای گسترده ای دارد. از فعالیت در عرصه بانک، شرکت های هواپیمایی و ریلی تا صرافی و فعالیت در عرصه ارز دیجیتال. با مروری بر اسامی مدیران این هلدینگ در ظاهر نامی از بابک زنجانی دیده نمی گردد. اما چند ماهی است نام بابک زنجانی در کنار کارهای این هلدینگ به گوش می رسد.



بابک زنجانی کیست؟
بابک زنجانی متولد ۲۱ اسفند ماه سال ۱۳۵۲ است. همانطور که ثروت توانست بابک زنجانی را به شهرت برساند در سال ۱۳۹۲ بود که پرونده فساد اقتصادی نام بابک زنجانی را بر سر زبان ها انداخت. بابک زنجانی با بهتان بی نظمی در نظام اقتصادی کشور و کلاهبرداری از شرکت ملی نفت محاکمه و زندانی شد. زنجانی متهم بود که حدود ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار به وزارت نفت بدهکار است.
پولی که گفته می شد در دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد با دور زدن تحریم های نفتی به دست آورده است. بابک زنجانی با بهتان اعدام رو به رو شد اما در نهایت اعلام گردید که با همکاری زنجانی برای انتقال اموالش از خارج کشور به داخل برای پرداخت بدهی هایش؛ حکم اعدام وی به ۲۰ سال زندان تعدیل شده است.
بعد از گذشت حدود ۱۱ سال از زندانی شدن بابک زنجانی، سال قبل غلامحسین محسنی اژه ای، در جایگاه ریاست قوه قضاییه اعلام نمود که «اموال بازگشته از بابک زنجانی برمبنای کارشناسی اولیه تمام بدهی و خسارت او را پوشش می دهد.»
پرونده فساد اقتصادی بابک زنجانی از پر سرو صدا ترین پرونده های فساد اقتصادی در کشور به شمار می رفت. از شروع این پرونده فساد پر سر و صدا؛ روسای قوه قضاییه قول اهتمام جدی برای بازگشت سرمایه ملت به کشور را دادند. بنظر می رسد با اهتمام قوه قضاییه بدهی های بابک زنجانی به دولت پرداخت شده است. حال وی با گذراندن قسمتی از دوران محکومیت خود در زندان و پرداخت بدهی هایش در نظر دارد با سرمایه های بازگردانده خود وارد عرصه اقتصادی کشور شود.
هنوز قوه قضاییه درباب آزادی بابک زنجانی از زندان و آخرین وضعیت پرونده فساد این فعال اقتصادی اظهار نظر رسمی نداشته است. نکته قابل توجه این است که باید منتظر اظهار نظر رسمی قوه قضاییه درباب پرونده بابک زنجانی ماند.



منبع:

1404/02/02
10:13:47
0.0 / 5
11
تگهای خبر: اقتصاد , بانك , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
کار در محل

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

كار در محل

کار در محل سفارش دهنده

کاردرمحل: همراه شما در جستجوی بهترین خدمات؛ از کشف کسب و کارها تا ارتباط مستقیم و آگاهی از آخرین اخبار، همه چیز در یک جا

kardarmahal.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كار در محل محفوظ است